lørdag 30. august 2014

Prosjekter, planer og utstyr (og noe mer)

Når jeg strikker bruker jeg ofte ei notatbok underveis. Der noterer jeg hvordan jeg har gjort ting, hvor mange ganger jeg har felt f.eks. og sånt noe. Det funker så mye bedre enn ørten post-it-lapper rundt omkring. De har en tendens til å forsvinne, nemlig... Nå har jeg snart skrevet ut boka jeg har, så det var på tide å kjøpe ny. Valget falt på denne på Nille. Er den ikke søt?


Det gikk opp for meg for noen dager siden at det var fire måneder til jul. På tide å planlegge, kjøpe inn og begynne med julegaveproduksjonen! Så jeg har vært på butikken og kjøpt Fritidsgarn. Det skal bli til tovede votter.


Ellers, så har jeg strikket en Nøstebarn-hals. Valgte å bruke babyull fra Dale. Det har ca. samme strikkefasthet som garnet som er brukt i oppskriften. Halsen er ferdigstrikket, men har ikke montert den og festet tråder ennå. Halsen skal lille Emil nevø få.


I dag fikk jeg forsinket bursdagsgave fra mamma`n til Emil, altså søsteren min. Hun syns jeg trenger å bli minnet om dette innimellom. Hun har så rett... Et stykk rørt storesøster her!

lørdag 23. august 2014

Et skikkelig hummer og kanari-innlegg

Ja, det er det dette blir. Et skikkelig hummer og kanari-innlegg.

I leiligheten vi flyttet til i sommer er det til og med oppvaskmaskin (til venstre for komfyren på bildet).
Vi har for såvidt hatt oppvaskmaskin tidligere, en Line Kristine, 1979-modell. Det sier seg selv at 35 år er gammelt for sånt utstyr ;) Den har absolutt gjort jobben sin, for all del. Min kjære påstår at den bråker fælt når den jobber, men det tror jeg ikke noe på ;)

I alle fall - en ordentlig oppvaskmaskin er kjekt å ha, det! Etter som vi er bare to, så blir den ikke akkurat full hver dag. Men det er snedig å kunne sette på den i blant og få koppene vasket.


Ellers, så har jeg blitt ferdig med de sjøgrønne luggene. Har blitt mye lugger i denne bloggen de siste månedene. Beklager om du begynner å bli lei!


I går kveld var jeg en tur på Europris. Skulle se om jeg fant et speil som kunne passe i yttergangen vår. Veldig greit å ha et speil der, syns vi. Så kan man sjekke sveisen før man går ut :) Og jeg fant speil jeg, vettu. Bare 99 kroner for dette fine speilet som passet kjempebra i den hvite gangen vår! Det kan man like!


Nå er det tid for TV og mer strikking her i gården. Ha ei fortsatt fin helg!

fredag 15. august 2014

Noen begynner visst å kjenne meg ;)

Det er tydelig at noen begynner å kjenne meg, ja. 
For her ser du hva jeg fikk i bursdagsgave av ei venninne (Marion):
strømpegarn i flotte farger og te med deilig smak av krydder :)


På pinnene nå er et par med lugger som antageligvis blir til meg selv. Garnet er Smart i fargen sjøgrønn. Det passet for såvidt veldig bra her i går kveld sånn som det bøttet ned med regn ;)


Første lugg ble ferdig nå i ettermiddag. Så da er det vel bare å sette i gang med nummer to før det rekker å bli kjedelig. Det er i blant ett eller annet med det å skulle strikke to like ting, altså. Jeg vet det er flere som kjenner seg igjen i det.

onsdag 13. august 2014

To små og fire store.

To små og fire store par med lugger er nå pakket inn og sendt til "Sokker som varmer".



Dette er absolutt ikke noe sånt skryte-av-meg-selv-innlegg. Syns bare det er godt å kunne bidra til at noen får varme føtter til vinteren :)

tirsdag 12. august 2014

Barnehagelugger og litt arvegods

 Da er jeg godt i gang med barnehageluggene til lille Emil nevø.
Var ute på trappa og tok noen bilder tidligere i dag. Føler jeg blir sett litt rart på når jeg holder på med det, men. Særlig hvis spisestedet på andre siden av veien har åpnet for dagen ;) Men det er da fullstendig normalt å ta med seg mer eller mindre ferdige strikkeprosjekt ut for å ta bilde av dem, sant? Hi hi! De får bare venne seg til at nå bor det en strikkeblogger her.


Strikker i størrelse 3-4 år. Skal strikke noen i mindre størrelse også. Emil er ikke ett år ennå, men det er jo greit å ha ett/flere par klart til han blir større også.


Helt til slutt i dette blogginnlegget kommer bilde av litt arvegods. Min bestemor døde i februar i år. Jeg fikk blant annet denne eska med knappenåler. Ikke så stor ting, og ikke så veldig verdifull heller. Men den minner meg om henne og jeg syns den er fin, jeg!


lørdag 9. august 2014

Bidrag til "Sokker som varmer".

Det tok litt tid før denne luggen fikk en kamerat, men nå er de to.
Ikke akkurat verdens beste bilde, tatt innendørs på hvitt kjøkkenbord med mobilkamera. Ikke er de vasket heller, så de ser kanskje litt klumpete ut. Men, men. 


Dette paret skal sendes til aksjonen "Sokker som varmer". Jeg fikk brukt noe av mitt rikholdige garnlager, og noen får varme føtter til vinteren. Som min kjære så treffende beskrev det; en vinn-vinn-situasjon :)

Nå skal jeg etter hvert starte på et par med små lugger. Litt tantestrikk, rett og slett. Det kom et diskret hint fra min kjære søster om at det kunne være kjekt å ha når lille Emil skal begynne i barnehagen. Og da finner tante fram garn og pinner, vettu!

fredag 8. august 2014

Kreative puslerier med nål og tråd.

Husker du dette som jeg blogget om for et par uker siden?


I dag ble jeg ferdig med prosjektet mitt. 


Nå har det kommet i glass og ramme og henger på kjøkkenveggen vår.


Tre (for meg og min kjære) viktige datoer
- dagen vi ble sammen
- dagen vi forlovet oss
- dagen vi giftet oss

♥♥

torsdag 7. august 2014

10 års bryllupsdag!

Tenk, så heldig jeg er som får dele livet med kjæresten og bestevennen min!

I dag har vi 10 års bryllupsdag! Gleder meg til fortsettelsen 


fredag 1. august 2014

Rammet av halsbasillen?

Neimen om jeg vet hva det er som har rammet meg, om det er halsbasillen eller hva det er.
Og nei, jeg har ikke fått sår hals eller noe sånt ;) Men jeg har visst fått dilla på å strikke sånne halser.
Har allerede strikket to like og har restegarn til en til i samme farger. Nå har jeg begynt på min tredje hals.


Denne strikker jeg i noe gammelt garn jeg fant i garnlageret mitt. Det er et garn som ikke produseres lenger, tror jeg. Sisu fantasy, heter det. Det er 160 m pr. nøste (i motsetning til "vanlig" Sisu som er 175 m pr. nøste) og er dermed temmelig likt Dale babyull som jeg har brukt på de to første.

Var litt redd for at det skulle bli litt kaotisk og slitsomt mønster på den med alle fargene i garnet. Men det blir jo faktisk ganske stilige striper. Snedig! :)