lørdag 30. april 2016

Kreativitet. Min glede, min flukt og min medisin.

Å pusle med kreative prosjekter gir meg mye glede. Det er også min flukt, min tankeavledning. Det hjelper meg å tenke på noe annet når det er tungt og vondt, og på den måten er det også min medisin.

I dag har jeg funnet fram porselensmalingstusjene mine og hvite kopper igjen.


Og nå står fire kopper til tørk før de skal herdes i stekeovn.


En med hjerte i mørkeblått/lyseblått/sølv, en med hjerte i grønt/svart/gull, en med hjerte i rødt/rosa/sølv og en med hjerte i gult/orange/gull.


Hjertet på kopp nummer to ble nesten litt sånn kamuflasjeaktig ;)

Ønsker deg en god helg!

søndag 24. april 2016

To nydelige småjenter i nye kjoler

Denne uka har jeg strikket ganske mye. Hadde så lyst til å bli ferdig med den minste kjolen også sånn at jeg kunne gi dem bort i dag.


Det rakk jeg! Ble ferdig i går, og da fikk begge kjolene seg en liten runde i vaskemaskina.


Og i dag ble de tatt i bruk av de nye eierne sine, nemlig døtrene til pastorparet i menigheten vår.

Her er Ingrid,


og her er lillesøster Hanna.


Jeg har sagt det før, men jeg sier det gjerne igjen; jeg syns det er kjempekoselig å kunne lage og gi bort sånne overraskelsesgaver :)

søndag 17. april 2016

Og så en litt mindre en

Kjolen i forrige blogginnlegg er ferdig. Du vet, når man strikker riktig og ikke trenger å rekke opp, da kan ting bli ganske fort ferdig ;)


Nå har jeg begynt på enda en kjole. Denne er i en litt mindre størrelse. Fargene er de samme, bortsett fra at denne blir lys rosa der den forrige er mørk rosa.

Begge kjolene skal bli en overraskelsesgave. Vet ikke om jeg tør å si så mye mer, for det kan hende mamma`n leser bloggen min. Jeg får legge ut bilde av begge to og fortelle mer senere :)

torsdag 14. april 2016

"D e sånn en får arbe t å røkk"

Det pleide alltid min bestemor å si hvis hun måtte rekke opp. For dere som ikke er så stø i trøndersk, så betyr det "Det er sånn man får arbeidet til å vare". Og det hadde hun jo helt rett i. Så hvis du syns at du blir for fort ferdig med et strikkeprosjekt, så kan du jo strikke feil f.eks. og så rekke opp et stykke. 

Nei, det var nok ikke det at jeg syns jeg ble for fort ferdig, men strikket feil gjorde jeg. Og dermed måtte jeg rekke opp...


Jeg strikker Marius-kjole (sånn som disse) og hadde kommet et godt stykke på rillestrikken under armene. For å få til riller når man strikker rundt, så må man jo strikke annenhver omgang rett og vrang. Av en eller annen merkelig grunn hadde jeg, ca. halvveis i dette rillestrikkfeltet, strikket to vrangomganger etter hverandre. Det ble jo for så vidt rille likevel, i hvert fall på utsiden av kjolen. Men den ble seende litt annerledes ut enn de andre. Dessuten medførte disse to vrangomgangene at det ble glattstrikk på innsiden. Det har jo i grunnen ikke så mye å si, men rillefeltet ble på en måte litt svakere der da, ikke så stødig. Fungerte nesten litt som en brettekant gjør. Det er ikke sikkert noen andre hadde sett dette heller, men jeg har ikke noe lyst til å gi fra meg noe som ikke er bra. Så da måtte jeg rekke opp... Og med 136 masker på pinnen tar det litt tid, kan man si... Kjedelig! Men jeg ble da omsider ferdig, og nå blir det riktig :)

Så da satser jeg på at jeg kan vise fram ferdig kjole her på bloggen om ikke så altfor lenge.

Ha en fin kveld der du er!

lørdag 9. april 2016

En ny vår

I løpet av et år er det alltid noen dager eller tider som gjør meg litt ekstra tankefull. De første dagene i april er en sånn tankefull periode. For det var på denne tiden jeg ble innlagt på sykehuset i 2002. Det begynner å bli en del år siden. Men det var helt nødvendig og viktig for meg å komme dit da. Og oppholdet der gjorde mye godt med meg. Gode ting som har gjort at jeg har det så mye bedre i dag.

I noen år hadde livet gått i en eneste jevn dur, eller egentlig mest moll... Spiseforstyrrelsen tok opp omtrent alt av min tid, mine tanker og krefter. Men så, i april 2002, fikk jeg komme til sykehuset og fikk god hjelp der. Jeg ble ikke frisk mens jeg var der, det er ikke så fort gjort. Men jeg lærte mye om meg selv og hvordan jeg skulle håndtere sykdommen og komme meg ut av den. Og mens jeg var der klarte jeg å ta noen viktige skritt i riktig retning. Det medførte at det på en måte ble plass til andre ting i tankene mine. 

Midt oppi alt dette ble det vår ute. Og jeg kjente at det ble en ny vår inni meg også. Årstider, naturen og alt sånt hadde det ikke vært plass til i tankene mine en lang stund. Nå så jeg det plutselig klart igjen. Det var en herlig følelse! Dette skrev jeg et dikt om, som du kan lese under bildet her.




En ny vår

Jeg får oppleve en ny vår. 
Det spirer, og de gamle sår
 gror sakte i den grad de kan
 akkompagnert av bekkens klukkende vann.
 Jeg kan ikke huske sist jeg så
 himmelen så klar og lyseblå.
En knallgul løvetann møter meg med et smil. 
Akkurat som å oppmuntre meg er det eneste den vil.
 Vinden har slik en vakker sang.
En smektende symfoni, den gir meg trang
 til å prise Gud for dette verk av Hans hender.
Juble imot den himmelske avsender.
 For naturen, noe så herlig
 må være en gave fra Han som er bare kjærlig.


tirsdag 5. april 2016

Siden sist.

Der hadde det jammen gått over en uke siden siste blogginnlegg, gitt.
På strikkefronten går det mest i lugger til årets Sokker som varmer-aksjon. Ja, også noen kopptuer. Skulle egentlig begynne på en mariuskjole i dag, men spenningshodepine satte en stopper for det. Har ikke mer vondt enn at jeg klarer å strikke, men det er ikke akkurat dagen for å konsentrere seg om mønster og telling, kjenner jeg. Siste luggepar av pinnene er dette.


I menigheten vår er det fem team, grupper på ca. seks personer, som bytter på å ha ansvaret for kirkekaffen bl.a. Nå på søndag var det vårt team sin tur, og jeg fant ut at jeg hadde lyst til å bake rundstykker. Det er veldig snedig på flere vis. Bare å bake dem når det passer sånn, putte dem i fryseren og ta dem ut av fryseren lørdag kveld. Praktisk å ta med seg til kirka er de også.


Jeg brukte rundstykkemiks fra Toro. Droppet å strø på havregryn før jeg stekte dem, men de ble veldig gode likevel. Det er forresten havregryn i deigen også. 


Og så har lysfatet fått ny pynt. Dette lysfatet mitt er kanskje ikke så interessant, men jeg syns det er et koselig prosjekt. Varierer pynten blant annet etter årstid/høytid. Nå bærer farger og pynt preg av at det våres ute.  


Nærbilde av fuglene :)


Nå skal jeg finne meg litt mat. Det hjelper ikke på hodepinen om blodsukkeret blir for lavt heller...