onsdag 11. september 2024

Betongstøping, andre forsøk

I helga prøvde jeg meg på betongstøping igjen. Hadde så lyst til å få det til bedre enn på første forsøk. Så da støpte jeg likså godt en liten betong-granskog, jeg. Og denne gangen ble jeg faktisk fornøyd. De som kjenner meg vet at jeg er en smuuuule selvkritisk, så det sier mye 😊


Forrige uke ble avsluttet med sommertemperaturer her omkring. Med over 20 grader flere dager var det ikke akkurat noe problem å få betongen til å tørke/herde ute på trappa. Jeg har brukt hobbybetong fra Panduro og støpeformer fra Hobbykunst.

Dette var artig! Kanskje disse skal få bli med på julemarked, de også? Kanskje jeg eventuelt skal lage flere innen den tid? Vi får se 😊

søndag 8. september 2024

Strikketøy og betong

Selv om det har vært stille en stund her på bloggen, så har jeg da fått strikket en del.

Det første jeg strikket etter forrige blogginnlegg var denne kjolen. "Selskapskjolen" fra Jord Clothing. Å strikke den var en belønning til meg selv. Høres kanskje snodig ut, men jeg hadde hatt lyst til å strikke den. Og så ville jeg belønne meg selv for noe jeg rett og slett hadde fått til bra, så da ble det garn og oppskrift! I oppskriften står det angitt et av Jord Clothing sine egne garnmerker. Jeg fant ut at Arwetta kunne være et godt alternativ og gikk for det i stedet. Dessuten kan jeg kjøpe det garnet hos Husfliden like ved der jeg jobber. Aldri feil å støtte en lokal bedrift, tenker jeg!

Jeg strikket den i størrelse 2-3 år, og den ble en overraskelsesgave til en liten frøken lenger sør i landet. 

Fargen er nr. 977 (Marzipan).


Jeg valgte alternativet med strikket i-cord snor som lukking bak i nakken.


Nærbilde av det fine mønsteret på bærestykket.


Og så har jeg strikket en Marius-genser. Denne er i størrelse 4 år og er strikket i Europris sitt babygarn. Det var på tilbud da jeg kjøpte garnet, og vips så fikk jeg garn til en hel barnegenser til rundt hundrelappen. Genseren skal bli med på julemarked i november.


Ellers har det gått mye i vottestrikking. Vottene er en slags blanding av "Tova votter fra Nordens Paris" og en gratisoppskrift jeg har på tova votter fra Sandnes.


Har strikket 6 par i herrestørrelse. De skal også bli med på julemarkedet.


Og så til siste punktet i overskriften på dette innlegget - betongen. For jeg har prøvd meg på betongstøping. Her er noe av resultatet fra første forsøk. Jeg tror jeg hadde i litt lite vann, sånn at betongen ble drygen tørr/stødig. Og så tenkte jeg tydeligvis ikke på å sjekke om formene var fylt helt ut i alle kanter og å banke ut luftbobler. Så dette juletreet ble litt "så der". Kanskje vi kan kalle det rustikt? Bedre lykke neste gang, kan man si. Kan ikke få til alt på første forsøk jeg heller. Selv om jeg gjerne skulle gjort det 😉


Nå i helga har jeg tove-bonanza på vottene jeg viste bilde av lenger oppe her. Det klarer seg med en 40 graders-vask på hvert par, men det tar nå sin tid, det også. Jeg tar ikke sjansen på å tove flere par sammen. Det har jeg gjort før, og da ble noen felter tovet mer enn andre bl.a. Tar ikke sjansen på det igjen. Da får det heller ta sin tid.