mandag 1. juli 2013

Shopping på ferie

Forrige uke var vi (jeg og min kjære) på Frelsesarmeens årskongress i Lillestrøm og Oslo.
I år var det litt spesielt i og med at vi feirer at Frelsesarmeen i Norge er 125 år :)
 
Vi reiser alltid dit før selve arrangementet starter. Så blir det kongress og ferietur i ett.
 
Og når man er på ferie, så kan det jo bli litt shopping ;) Jeg pleier å innom Mauds Garn når vi er i Lillestrøm. Og det ble jammen en tur dit i år også, gitt ;)
 
Jeg har funnet ut at jeg er ikke så god på å unne meg ting. Det hender ikke så rent sjelden at jeg ser noe jeg har lyst på, og så automatisk slår det inn en tanke som sier "Men jeg trenger jo egentlig ikke dette..." Det er for såvidt bra å ikke bare kjøpe og kjøpe, men alt med måte. Derfor hadde jeg bestemt meg før vi dro at nå skulle jeg legge vekk den tanken litt og kjøpe ting jeg hadde lyst på.
 
Med hjem fra Mauds Garn ble et nøste Kauni.

 
Det har alle regnbuens farger innigjennom nøstet. Spennende! Har ikke strikket med Kauni før.
Jeg har ikke strikket med de andre to garnsortene, jeg kjøpte heller.

 
Jeg kjøpte nemlig et nøste Opal,

 
og to nøster Katia Topi.

 
Denne boka har jeg tenkt på en stund. Men jeg ville se i den før jeg evt. kjøpte den. Ingen vits i å kjøpe en bok med oppskrifter jeg aldri kommer til å bruke. Men her var det mye interessant, bl.a. oppskrift på sokker i Opal. Så kanskje Opal-garnet jeg kjøpte blir et par sokker. Vi får se.

 
I Oslo var vi innom kjøpesenteret Oslo City. Der var jeg på Stockfleths kaffe & te.
Kjøpte meg fire sorter te (solbær, mango, blodappelsin og krydder). Det er mindre i posene med de to siste smakene. Var nemlig ikke sikker på om jeg likte dem, så da kjøpte jeg heller litt mindre, i løs vekt.

 
Teen kan jeg kose meg med i den nye "presskanne-koppen" min som jeg kjøpte på Kitch`n.

 
Panduro hører også med til de faste butikkene jeg er innom. Der kjøpte jeg en kilo hvit såpemasse. Skal lage kaffesåper og selge sammen med kopptuer på husflidsmesse til høsten.
 
 
Det blir noen timer med tog på en sånn tur. Underveis strikket jeg på et lite, rutete, lyserosa teppe. Det skal etter hvert gis bort til Amandaprosjektet på St. Olavs hospital.
Strikker i babyull på pinne nr. 3 som jeg har gjort på de andre Amanda-teppene jeg har strikket.

3 kommentarer:

Ingunn sa...

For noen fine garmnøster! Skal bli spennende å se hva du strikker etterhvert. Fint Amanda-teppe du holder på med. Med en kopp god te og strikketøy blir det en fin kveld, garantert.

Fortsatt god sommer!

Klem

Monstermønster sa...

Nydelig Amandateppe du holder på med, ruter er klassisk og pent.

Og gled deg til Kaunistrikk! Det går veldig fort, siden man hele tiden har lyst til å strikke til neste farge.

Marte sa...

Åh, masse fint altså!
Også må jeg bare si at jeg synes den halsen på forsiden av boka du kjøpte så fantastisk fin ut :o Jeg tror jeg må lære meg å strikke etterhvert, for det er så masse fint man kunne hatt nytte av!