onsdag 16. august 2017

Fortsatt dilla på Claudia

Jeg har fortsatt dilla på å strikke kopptuer etter mønsteret kalt Claudia. Her ser du de tre første. De fikk mamma i bursdagsgave fra oss.


Etter det har jeg blant annet strikket en i limegrønt. Den fikk min kollega og gode venn Solgunn, for hun er så glad i den fargen. Nå holder jeg på med Claudia nr. 7. Har ingen spesiell mottaker for alle disse tuene, men det er jo kjekt å ha litt gaver på lager. Kommer jo en jul etter hvert, for eksempel.


Og så har jeg sendt mail til BBC. Det er mulig du er litt strikkenerd når du sender mail til BBC for å spørre om oppskriften til et sjal... ;) Jeg har nemlig sett Det store symesterskapet - UK (The Great British Sewing Bee) på NRK. Jeg er ikke særlig god til å sy, men jeg syns det er spennende å se på likevel. 

En av deltakerne i siste sesong hadde så fint sjal. Men så var det det med å finne oppskriften, da. Det er ikke så lett når man ikke aner hvor man skal begynne å lete. Men jeg fikk en idé, og den handlet om å kontakte BBC, som har sendt programmet i Storbritannia. Og jeg fikk svar også, vettu! De fikk dessverre ikke til å hjelpe meg, for det var et annet selskap som hadde produsert programmet for dem. Nei, nei. Det var verdt et forsøk! Og egentlig ganske gøy :)


Neste forsøk var å legge ut bilde og spørre på gruppa Strikkesida på Facebook. Da tok det ikke mange timene før jeg hadde både navnet på sjalet og hvor jeg finner oppskriften. Det må gå an! Sjalet heter Avant l`orage og oppskriften ligger på Ravelry her. Lurer på om jeg skal prøve meg på et sånt et, jeg. Jeg har riktignok aldri strikket det som på engelsk kalles slipped stitches før, men det kan da ikke være så fryktelig vanskelig. Er sikkert en grei instruksjonsfilm å finne et sted.

Jeg har for så vidt et og annet prosjekt jeg har lyst til å prøve meg på for tida. Må få laget meg en liste, tror jeg. Det blir mer oversiktlig da. Pluss at jeg er biiiittelitt glad i lister ;)

4 kommentarer:

Huldr sa...

Fine kluter! Jeg har også strikket kluter i sommer, liker å gjøre det om sommeren. Veldig kult at du sendte spørsmål til BBC! Jeg husker jeg skrev til NRK en gang (da var jeg sikkert 16-17 år) for å høre hvilken musikk de hadde brukt i en kortfilm. Jeg fikk også hyggelig svar, det lønner seg å spørre!

Jeg liker også å se Det store symesterskapet, pleier ofte å feste tråder, sy i knapper og annet kjedelig monteringsarbeid mens jeg ser på det. Jeg la merke til at hun på bildet også strikket mye fint. Sjalet er kjempefint, du får det helt sikkert til. Det er bare å ta av masken løst, ikke noe hokus pokus :)

Ingunn Sættem sa...

Jeg så også på symesterskapet når jeg hadde anledning, men la ikke merke til dette sjalet. Kjempefint sjal! Lykke til med engelsk oppskrift! Det klarer du!
Fine kopptuer med fletter! Kopptuene jeg vant hos deg har jeg brukt i filler bokstavelig talt, og i går sa de takk for seg. Kanskje jeg skal strikke meg noen med fletter?
Det har blitt mange par sokker i sommer, og spesielt Denversokkene selges fort unna.

Det drar seg mot høst uten at vi har hatt sommer. Ja, ja. Lite vi får gjort noe med. Fint srikkevær i alle fall.

Klem fra Ingunn

Anna GL (Ekte heimelaga) sa...

Veldig flotte kluter altså. Jeg er ikke så high tech at jeg driver med fletter. :D

Gøy å se at du fortsatt er aktiv her på bloggen! :)

Guri sa...

Jeg ser også på Det store symesterskapet med stor interesse, ikke fordi jeg kan sy, men fordi det er moro å se på andre flinke, kreative folk! Og gjett om jeg la merke til det sjalet! Tenkte å lete på Ravelry, men trenger ikke det når du har funnet det :) Tusen takk!
Det kommer nok på listen over plagg jeg må strikke!
Flotte kluter forresten. Hjemmestrikka kluter får vi aldri nok av her i huset :)
God helg!