torsdag 16. juli 2020

Sommer, strikkerier og sorg

Overskriften på dette innlegget forklarer noe om hvorfor det har vært så stille her en stund.
20. juni døde min bestevenninne gjennom 22 år av kreft, bare 42 år gammel. Helt siden starten av 2018 har vi rundt henne visst at vi kom til å miste henne i løpet av få år. Men forberedt nytter det ikke å være likevel... Midt oppi alt er jeg veldig glad for at jeg har blant annet strikkingen å pusle med.
 
Så selv om det har vært stille her på bloggen en stund, så har ikke akkurat strikkepinnene bare vært i ro.

17. mai, tror jeg det var, så la jeg opp til en kopptue. Mønsteret heter Høstløv og finnes i boka Kluter, strikking hele året av Bitta Mikkelborg.


Jeg fikk litt dilla på dette mønsteret, kan man si. Så så langt har jeg strikket 16 stykker. Ja, det er bare 15 på bildet her, men jeg ble ferdig med en til i går kveld etter at bildet var tatt. De fleste er strikket i Mandarin naturell fra Sandnes garn, mens de andre er strikket i Mor Aase bomullsgarn fra Rema. Finfine julegaver f.eks.!


Det andre mønsteret jeg lenge har hatt lyst til å prøve er Lille Dahlia fra boka Kjærlighet på pinner av Lene Holme Samsøe. Jeg har ingen småjenter i familien, men det kan jo hende det drypper på noen andre ;) Mer kan jeg ikke si, i tilfelle jentas foreldre leser dette.


Genseren er strikket ovenfra og ned. Tenkte å starte på denne litt tidligere, men hjernen ville liksom ikke samarbeide i tida rundt dødsfallet og bisettelsen. Neimen ikke lett verken å huske eller fokusere en stund... Men det gikk seg til etter hvert, og genser ble det!


Oppskrift: Lille Dahlia genser fra boka Kjærlighet på pinner
Garnmengde: Ca. 2 1/2 nøste, altså ca. 125 g Filcolana Arwetta farge 187 Desert Rose
Størrelse: 2 år
Pinner: Nr. 2,5 og 3


Dette ble visst perioden for å prøve oppskrifter jeg har tenkt på å prøve en stund.
Det resulterte i en Ankers Sommerbluse fra PetiteKnit til fruen selv. Den skal egentlig strikkes i garnet Line, men jeg er ikke så begeistret for det garnet (selv om det har skikkelig fint navn). Derfor valgte jeg å strikke den i Mandarin naturell i stedet. Bittelitt forskjell i løpemeter når det gjelder de to garnsortene, men jeg traff akkurat blink på strikkefastheten!


Oppskrift: Ankers sommerbluse fra PetiteKnit
Garnmengde: 300 g Mandarin naturell fra Sandnes Garn
Størrelse: Medium
Pinner: Nr. 3,5 og 4

3 kommentarer:

Anonym sa...

Først og fremst kondolere, kjære Line❤️ Så flink du e t å strekk, skikkele fint��

Bundingen sa...

Så vondt å høre om venninna di, og det går ikke an å være forberedt på at noen skal gå bort. Og det er energikrevende å sørge. MEN så mye fint du har strikka siden sist. Alle de flotte klutene! Jeg har strikka fem i sommer, to til hver av døtrene og en til mitt eget kjøkken. Du er veldig fin i genseren din! Og den vesle snuppa kommer til å bli så nydelig!

Fortsatt god sommer! Jeg følger med på Sommerbilen. Artig!

Klem fra Ingunn

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Kondolerer med din venninne. Så utrolig trist😢 Ikke rart at hodet og livet stopper opp. Synes du har gjort så mye likevel. Så fine kluter og genseren er kjempefin. Koselig med bladmønster. Veldig fin den til deg selv også❤️ Fortsatt god sommer og ta vare på deg💐🦋❣️