mandag 27. januar 2014

Jeg hadde ikke mange nok fra før, skjønner du ;)

Og da snakker jeg om antall strikkeprosjekt jeg holder på med. Ikke har jeg noe særlig med garn heller, så...

Husker ikke helt hvor jeg så det, men tror det var i en eller annen blogg. Det var i hvertfall ei som hadde strikket denne lua. Bildene i dette blogginnlegget er lånt fra nettsidene til Du store alpakka. Og hvis du trykker på luebildet, så kommer du til sida hvor du kan finne laste ned oppskriften.


Lua strikkes med to tråder. Og garnet som er brukt er Dreamline SOUL og Dreamline AIR.

Jeg valgte SOUL i farge nr. DL 210, melert aubergine (den er litt mer lilla i virkeligheten)


og AIR i farge nr. DL 112, aubergine.


AIR-garnet er tynt som en sytråd, så det krever litt konsentrasjon å passe på at man har med den tråden også hele veien. Ikke akkurat noe se på TV-strikketøy, kjenner jeg. Begge nøstene veier 25 gram, så ferdig lue kommer til å veie ca. 50 gram. Man blir ikke akkurat tung i hodet av det ;)

Lua skal strikkes på pinne nr. 3,5 eller 4. Jeg strikker på pinne nr. 3,5 fordi jeg vet at jeg strikker litt løst. Har ikke sjekket strikkefastheten, men tror det blir greit. Hvis ikke, så blir det lue til noen andre. Kan jo være fin å ha som gave eventuelt også. Vi får se!

3 kommentarer:

Hanne sa...

Fin lue. Ei venninne av meg har strikket flere av disse og jeg var heldig og fikk prøve den ene. Den var skikkelig deilig å ha på så tror jeg må strikke meg en slik en gang.

Lisbeth sa...

Ja, dette er flotte luer :)Fin farge! Har strikket ei jeg og, men er ikke helt fortrolig med å ha den på hodet.... Det irriterer meg, så mange som er så fornøyde med passformen.

Siddis back home sa...

Kjempefin, har strikket et par selv, men tror jeg vil prøve meg med det garnet du har her, blir litt mer loddent enn mine og det liker jeg…. Happy Knitting!