onsdag 17. august 2016

Blå og bitteliten

Nå er det lyseblå hemmelighetskremmeriet mitt ferdig. Det ble en blå og bitteliten buksedress!
Den er størrelse 0-1 mnd., så den er virkelig bitteliten.


På skuldrene skulle det egentlig sy/hekles trådhemper til knapphull. Jeg har aldri laget trådhemper før, så jeg tok en vri. Jeg strikket heller skulderpartiet litt lenger både på forstykket og bakstykket, og strikket knappehull på forstykket. Og så sydde jeg på to små knapper på hver skulder på bakstykket (som det står i oppskriften). Da fikk jeg omsider bruk for disse små knappene jeg har hatt liggende lenge også.


Små kleshengere kjøpte jeg på Clas Ohlson, om noen skulle lure på hvor jeg fikk tak i dem. Oppskriften finner du i dette heftet, som du attpåtil kan laste ned gratis. Klikk på bildet, så kommer du til siden hvor du kan laste det ned.


Da jeg begynte på dette prosjektet, fant jeg ut at jeg kom til å trenge en rundpinne nr. 2,5 med lengde 40 cm. Så da gikk jeg på den lokale garnbutikken og kjøpte det. Det viste seg å være skikkelig lurt. For rundpinnene de har der er fra Pt design, har meget fleksibel sene og ekstra kort pinne. Når man skal strikke en bukse nedenfra og sette sammen bena er det til tider meeeeget trangt på pinnen. Da er det veldig kjekt med en pinne som har meget fleksibel sene. At den i tillegg har ekstra kort pinne er også snedig fordi det da er større del av strikkepinnen som er bøyelig, om du skjønner hva jeg mener.


Fakta:
* 75 gram Dale babyull
* pinner nr. 2 og 2,5
* str. 0-1 mnd.
* oppskrift fra heftet Dale garn nr. 298 Baby 0-36 mnd.

3 kommentarer:

Bodil sa...

Så fin :) Kjekt med slike småplagg som passar med ein gong.

Ingunn Sættem sa...

Jeg har også god erfaring med disse rundpinnene. Veldig fine når jeg strikker med "hardt" garn som Finull og Kauni. Jakter litt på strømpepinner nå.
Søt dress til den nyfødte. Her gjelder det å bruke den hver dag, eller satse på at den kan arves.
Så kom regnet her, og jeg benytter dagen til å bake brød og koke rips-gele.

Riktig god helg fra Ingunn

Siddis back home sa...

Nydelig dress, så gøy å strikke smått!