tirsdag 21. februar 2017

Bamselue

For ikke så lenge siden kjøpte jeg denne boka på Rema. Tittelen er litt misvisende, syns jeg. Jo, mange av oppskriftene er sånn at du klarer deg med ett eller to nøster garn. Det kaller jeg restegarn. Men her finner du oppskrift på bl.a. babyteppe og genser også. Da trenger du mer garn enn det jeg syns kan kalles restegarn. Men det er ikke så nøye. Jeg fant flere ting i boka som jeg fikk lyst til å strikke.


Først ut, og nettopp ferdig, ble bamselua. Jeg har sett flere babyer, småbarn med sånn lue og syns de er kjempesøte. I oppskriften står det garnet Fin fra Du Store Alpakka. Jeg valgte å bruke Dale babyull, for det har samme tykkelse.Ikke så lett å få fram fargen ordentlig. Den er nok nærmere sannheten på underveis-bildet over her. Kan se ut på bildet som at det ene øret er mindre enn det andre. Det er det da ikke :) Et enkelt og greit lite prosjekt.


Fakta om lua:
Oppskrift: bamselue fra boka "Fantasifull strikk med restegarn"
Størrelse: 6/12 mnd.
Garnmengde: 39 g Dale babyull
Pinner: nr. 2,5

4 kommentarer:

Bodil sa...

Det ser ut som ei spennende bok med mange ulike oppskrifter. Og det var ei kul bamsehue.

Strikkepause sa...

Kjempe søt lue. Det som alltid er litt spennende med restegarnprosjekter er: Blir det nok garn eller må jeg ut å kjøpe mer av det garnet jeg hadde tenkt å bruke opp?

Ingunn Sættem sa...

Fin, lita lue! Kjekt med slike små prosjekter. Gavekassen trenger alltid påfyll, synes jeg. Spennende bok du har fått tak i.
Jeg strikker på min tredje Lothepus-lue, og den blir nok lagt ut for salg.

Riktig god helg fra Ingunn

AnnetteK sa...

Så søt en bamselue.