søndag 24. september 2017

Det røde garnet som ikke ble det det skulle

Du har kanskje opplevd det du også? At du har kjøpt garn og tenkt det til et bestemt prosjekt, men så blir det ikke til det likevel. Kanskje ombestemmer du deg og ikke vil strikke det du hadde tenkt likevel. Eller så begynner du på det bestemte prosjektet og finner ut at, nei...

Jeg har noen nøster med Vamsegarn liggende. De skulle egentlig bli en julestrømpe som skulle toves. Men jeg kjente ganske raskt at å strikke med pinner nr. 6 og attpåtil mønster, nei, det ble litt for heftig for håndleddene. Syns ikke jeg fikk det til så fint heller, egentlig. Så da blir de røde nøstene tovede votter. Hva jeg skal bruke det hvite og det mørkegrå nøstet til vet jeg ikke helt ennå. Tiden vil vise.


Med meg hjem forleden dag ble to nøster med rød Viking Merino Superfine. Et godt og mykt garn som i utgangspunktet skulle bli til noe spesielt det også. Men i stedet ble det til en klompelue fra Klompelompe. Jeg strikket luen på pinner nr. 3,5 (i stedet for 4 som det står i oppskriften), etter som jeg har litt erfaring med at Merino-garn utvider seg. Da jeg ble ferdig, syns jeg ikke mønsteret passet helt på hodet mitt, liksom. Så da blir det ny lue på noen andre. Men hvem, det vet jeg ikke ennå.


Fakta om lua:
Oppskrift: klompelue fra Klompelompe, strikk til baby, barn og voksen
Garnmengde: ca. 80 g Viking Merino Superfine
Størrelse: dame
Pinner: nr. 3,5

4 kommentarer:

Ingunn Sættem sa...

Hei!
Jeg foreslår tovavotter med striper av Vamsegarnet. Supert til toving, og striper blir aldri feil.
Synes den lua ble fin, jeg! Du finner nok et hode der den passer perfekt.
Veldig mye av garnet mitt blir kjøpt inn uten mål og mening, og at du i utgangspunktet har et prosjekt i tankene, må jo være hakket bedre!

Ønsker deg ei ny, fin uke!

Klem fra Ingunn

Barwitzki sa...

Riktig fargen har Klompelompe lua - jeg liker mønsteret - det blir en fin,
fin gave. Det er alltid fint med gave i kurven :-)))
Ha masse glede med tove strikking. Vakker og varm.
God uke. Hilsen fra Viola

Bodil sa...

Kjenner meg igjen der :) Men heldigvis så dukkar det som regel opp andre prosjekt som garnet kan brukast på. Og hua var jo flott.

Guri sa...

Du er ikke den første som ombestemmer deg under veis. Det skjer ofte her hos meg også ;) De var fine både vottene og lua! Og jeg må si at det er bedre anvendt garn når det går til tova votter enn til ei julestrømpe som henger framme bare noen dager i året.

Ha en fin dag!