lørdag 16. september 2017

Samstrikk, knit along eller KAL

Kjært barn har mange navn, er det ikke så?

Knit along er det engelske uttrykket for samstrikk, og som i forkortet versjon blir til KAL. Det det hele handler om, er at man strikker det samme samtidig. En samstrikk foregår på sosiale medier, og går ut på at man deler bilder av strikkeprosessen, blir inspirert, hjelper hverandre, diskuterer oppskriften og gjør noe sammen, virtuelt. 

Jeg har inntrykk av at sånne knit alongs ganske ofte blir startet opp av folk som har designet en ny strikkeoppskrift. Litt sånn for å skape blest om den nye oppskriften bl.a. Det er i hvert fall tilfelle i den jeg har hivd meg med på nå. Har aldri vært med på en sånn knit along før, men dette var jo kjekt. Jeg liker dårlig å skulle strikke noe innen en viss frist, å ha noe som helst press på meg. Det er vel delvis derfor at jeg veldig sjelden tar på meg å strikke på bestilling. Men denne strikkeoppskriften hadde jeg uansett lyst til å prøve meg på, og da ble det straks mer lystbetont.


Jeg har nemlig strikket Vilna leggvarmere. De er designet av Victoria Sandmark, og knit alongen foregår på hennes Facebook-side Victorias strikk og sy - design. Oppskriften er forholdsvis enkel, men mønsteret blir veldig fint likevel. Victoria har foreslått garnmerkene Dale Alpakka eller Tumi, men jeg valgte å strikke dem i Sterk fra Du Store Alpakka. Strikkefastheten min stemte ikke helt overens med designerens, så de ble bittelitt videre enn oppgitt, men det går helt fint.

Fakta om leggvarmerne:
Oppskrift: Vilna leggvarmere av Victoria Sandmark (kan kjøpes på Ravelry her)
Garnmengde: 100 g mørk lilla Sterk fra DSA
Størrelse: onesize/dame
Pinner: nr. 2,5 til vrangborden oppe og nede og nr. 3,5 til resten

3 kommentarer:

Ingunn Sættem sa...

Så enig med deg ang strikkepress. Det skal være lystbetont å strikke, men jeg selger gjerne det jeg strikker når det er ferdig. Lekre leggvarmere! Fine å dra utenpå langbuksa ev tights/strømpebukse. Snart kommer kulda krypende....
Nå kom sola gjennom skydekket her, og det er utrolig hva den gjør. Herlig!

Fortsatt god søndag fra Ingunn

Berit sa...

Samstrikk er gøy. Jeg har heller ikke vært med på mange, men spennende er det!
Disse leggvarmerne var lekre og en fin farge du har funnet.
Du spurte om pinne str. på pulsvantene mine og det er nr. #.
Ønsker deg en fin uke.

AnnetteK sa...

Så flotte de ble!