mandag 16. mars 2015

Såpestøping, oppbevaring og Amanda-strikk.

For noen dager siden så jeg på Norge Rundt. Der var det ei dame som lagde såpe. Jeg har støpt såpe flere ganger før, men aldri prøvd å blande flere farger sånn som hun gjorde. Nå skal det sies at hun lagde sine såper helt fra bunnen av. Ser for meg at du har flere muligheter da enn med blank-/hvit såpemasse kjøpt på Panduro. Men jeg fikk lyst til å prøve likevel :)

I går kveld fant jeg fram blank såpemasse og hvit såpemasse. Smeltet begge sortene i hver sin kopp og tilsatte lilla farge og jordbærlukt i begge. Fylte så formene halvfulle med den blanke såpemassen (som da ble mørk lilla). Og så fylte jeg opp det som manglet på at de var fulle med den hvite såpemassen (som da ble lys lilla). Til slutt tok jeg en kniv og rørte litt i formene sånn at fargene skulle blande seg. Så var det bare å vente i spenning! Ikke så godt å få noe ordentlig inntrykk av hvordan resultatet kom til å bli bare ved å se på det som var i formene, i hvert fall...


Etter som jeg støpte såpene sent i går kveld, så stivnet de ikke tidsnok til at jeg fikk sett på dem før jeg la meg. Men i dag kunne jeg ta dem ut av formene og se. En av såpene ble sånn som jeg i utgangspunktet hadde tenkt det, nemlig sånn:


Bilde av såpene tatt fra den ene siden. Det er ganske tydelig at det er tømt i to lag, på en måte.


Resten av såpene ble seende sånn ut med litt variasjoner. De ble som sagt ikke som jeg hadde tenkt, men det ble da stilig likevel :)I helga var jeg på et kjøpesenter i nabokommunen. Tenkte jeg skulle kjøpe oppbevaringsglass på Kitch`n, men de hadde ikke den sorten jeg ville ha. Så da tok jeg turen innom Clas Ohlson i stedet. Der hadde de fine og rimelige glass, litt sånn Norgesglass-aktige. Så da ble det noen av dem. Fram til nå har jeg hatt mel, sukker o.l. i papirposene det kommer i, stående i en skuff. Det er for såvidt greit nok, men det er ikke alltid sånne papirposer er så tette... Men nå blir det ordning på bakesakene her!


På pinnene har jeg bl.a. et teppe til Amanda-prosjektet. Hadde egentlig lyst til å strikke i en eller annen hvitfarge, men så fant jeg ut at det er vel nok hvitt på et sykehus. Så da ble det lys rosa i stedet. Den er litt mørkere i virkeligheten enn det ser ut som på bildet her. Fint med en fargeklatt på en ellers litt fargeløs sykehusavdeling :)

Ingen kommentarer: