mandag 19. januar 2015

30 cm-rundpinne.

Den brune dukkebuksa er fortsatt ikke helt ferdig, men jeg har begynt på en maken bukse. Denne blir lys rosa. Buksen strikkes ovenfra og ned, altså man begynner med selene. Når man kommer til livet på buksa og alt skal strikkes inn på en pinne, så er det ganske trangt og ikke så veldig mange masker på pinnen heller. Så jeg fant ut at det funker best med 30 cm-rundpinne. Det er smått, altså!...


Blir bedre når jeg kommer litt lenger og kan gå over til 40 cm-rundpinne. Snedig hvor mye 10 cm har å si for "strikkecomforten", om en kan kalle det det. 

8 kommentarer:

Terese sa...

30cm pinne har jeg faktisk ikke testet ut, men kan se for meg at det ikke er helt enkelt. En dukkekjole er heldigvis ikke så stor, så det er vel ikke så lenge du må holde ut før du kan bytte til 40 cm. :)

Bundingen sa...

Visste faktisk ikke at at det fantes så korte rundpinner. En lærer noe hver dag.
Lykke til med dokkebuksa!

Klem

Martine sa...

Så søte dukkeplagg du har strikket!

Line sa...

Takk Gud for at der finnes så små rundpinner :) Lykke for ei som nesten har forbi mot fempinner. Bare elsker dem!
Søte dukkeplagg du strikker :)
Ha en fin dag!

Inger sa...

Så fine dukkebukser du strikker :)

Ønsker deg en fin helg!

LisaM sa...

30 cm er vanskelig å strikke med ja! Føler med deg!:) Så fine dukkeklær du strikker!:)

Kirsti sa...

Det ser ut som det blir ei fin bukse! For min del er jeg veldig glad i 30 cm, det var rett og slett et funn å oppdage at det fantes. Komforten er ikke helt som 40 cm +, men men så uendelig mye bedre enn ermepinner og magic loop:)

Gørill sa...

Takk for hyggelig kommentar i bloggen min!
Så vil jeg anbefale deg å prøve magic loop, men da må du ha en lang rundpinne, 80 cm fungerer fint! Gå på youtube og sjekk det der. Jeg hadde aldri orket å strikke på 30 cm rundpinne, får jo nesten krampe i fingrene da. Jeg tror du hadde hatt stor nytte og glede av magic loop siden su strikker så masse flott dukketøy!