mandag 19. oktober 2015

Ferdig flettestrikk og 2-årsgave

Flettestrikkeprosjektet mitt er ferdig, så nå kan du få se hva det skulle bli.
Jeg strikket pulsvarmere! :)

De er strikket i grå Dale babyull på pinner nr. 2,5 og et par veier 44 gram. Et veldig kjekt prosjekt for å få brukt opp noen enkeltnøster, med andre ord. I følge oppskriften skulle de bli ca. 20 cm lange, og det stemte, det. Mine ble 22 cm lange.


Flette på oversiden og rett- og vrangstrikk på undersiden. Sånn ser de da ut når de ikke er på.


Oppskriften fant jeg i boka Strikkelyst. Du finner den også gratis på appen Strikke (som du f.eks. kan laste ned på mobiltelefon eller Ipad.


Og så kan jeg vise fram noe jeg strikket som 2-årsgave til nevøen min. Han fikk Noah-skjerf etter oppskrift fra Klompelompe-boka. Jeg valgte et annet garn enn oppskriften oppga, nemlig Smart. For det hadde jeg liggende i garnlageret mitt. Snedig med et lager, altså. Da kan man strikke litt forskjellig uten å nødvendigvis måtte på butikken for å handle garn først.


Noah-skjerfet er et smetteskjerf. Det er snedig for å små, aktive krabater. Det holder seg jo i ro inntil halsen etter som det har en slags "låsemekanisme".


Ikke akkurat det mest spennende å få i gave for en 2-åring. Mamma`n og pappa`n hans setter nok større pris på det. Men jubilanten fikk bl.a. en liten traktor av oss også. Den var mer interessant, pussig nok ;)

6 kommentarer:

Huldr sa...

Veldig fine ting! Nydelig farge på skjerfet. Skal snart i toårsdag selv, så jeg må hive meg rundt og få gjort ferdig monteringa av strikkejakka han skal få. Men han må jo få noe i tillegg. Traktor var en god idé!

Ha en fin uke :)

Bundingen sa...

Fine pulsvarmere, og som du sier er det kjekt med ett-nøste-prosjekter. Merkelig nok finnes det mange slike i ethvert garnlager.....
Kjekt smetteskjerf også! Artig at slike er blitt moderne igjen. De var ganske vanlig da jeg var barn.
Skjønner godt at traktor er mer spennende enn skjerf for den lille, men det lever vi strikkere godt med.

Ønsker deg ei fin uke!

Klem

Berit sa...

Kjempefine pulsvanter, lekkert med den flettet! Og herlig presang til din nevø, det blir nok mye brukt :)

Barwitzki sa...

Fint strikkeboken. Fantastiske handvarmere har du strikkt. Veldig hyggelig med flettermønsteret. Koselig varm nå til høsten. Og skjerf passer så fint.
Hilsen til deg. Viola

Lisbeth sa...

Pulsvanter er alltid kjekt å ha😊. Det er utrolig mange flotte oppskrifter i klompelompe boka - det er bare å velge og vrake😉

Jane sa...

Liker dine pulsvarmere kjempemye. Flettemønster er så fint :-)