torsdag 16. februar 2017

Gromgutt-bukse

Etter at jeg strikket to blå, lange nisseluer før jul, satt jeg igjen med 3 nøster blå Falk. Har spekulert en stund på hva jeg skulle bruke dem til. Men så oppdaget jeg at de kunne brukes til noe jeg har hatt lyst til å prøve meg på en stund, nemlig Gromgutt-buksa fra "KlompeLOMPE - strikk til hele familien".
Jeg valgte å strikke den i størrelse 3 måneder. Ingen spesiell mottaker så langt. Men det kommer jo innimellom nye verdensborgere blant vennene våre, så den er kjekk å ha liggende på lur :)


Gromgutt-buksa er et forholdsvis enkelt og greit mønster å strikke. Rillene setter liksom prikken over i`en og lager en fin effekt. Og så liker jeg godt måten KlompeLOMPE-buksene er strikket på i skrittet. Felling av x antall masker midt foran og midt bak som til slutt syes sammen syns jeg blir mye finere enn når man bare deler maskeantallet på to og får et mer eller mindre sammensnurpet resultat.

Fakta om buksa:
Oppskrift: Gromgutt-bukse fra boka KlompeLOMPE-strikk til hele familien
Garnmengde: i underkant av 3 nøster Falk
Pinner: nr. 3

3 kommentarer:

Bundingen sa...

Fin bukse som du garantert får bruk for! Heldigvis kommer det stadig vekk småfolk til verden. Veldig mange foreldre setter pris på gode ullplagg til babyen, og det er slett ikke alle som strikker selv.

God helg fra Ingunn

Bodil sa...

Så fin og god bukse. Kjekt å ha småplagg på lur, og kjekt å gje bort så gode ullplagg. God helg.

mimouna sa...

Smart bruk av restegarnet! Og en veldig fin bukse.

Jeg har en tendens til å strikke mest jenteklær, så når det kommer guttebabyer er det full panikk-strikking fordi jeg ikke har noe ferdig. Men sånne nøytrale plagg som denne buksen passer jo til alle. Lurt å ha liggende. :)