søndag 25. februar 2018

Mer gult! Og en hals :)

Jeg får alltid ekstra behov for farger på denne tida av året. Særlig gult. Jeg vet ikke helt hvorfor akkurat gult, men det passer jo bra sammen med at det nærmer seg påske. Snart kommer kyllinger, gule lys m.m. i butikkhyllene :)

Jeg har strikket en gul dukkebukse. Det vil si, den er mer oker. På bildene ser den nesten oransje ut, men det er vinter og ikke akkurat verdens beste fotolys. Så da ble det inne-fotografering igjen.

Oppskriften fant jeg i boka Dukkestrikk av Frøydis Hauge Høiland. Den ble ikke helt som jeg hadde tenkt, men med litt improviserte fellinger oppover, så ble det bra til slutt. Den er ikke hundre prosent ferdig, etter som jeg ikke har sydd fast brettekanten og satt i strikk i livet. Men det blir.


En ting jeg syns er litt frustrerende med boka er at det ikke står på noen av oppskriftene hvor mye garn man trenger. Det blir oppfordret til å bruke restegarn f.eks., og det er jo absolutt en god idé. Og det går jo ikke så mye garn til et dukkeplagg, men det hadde vært kjekt og fått en liten pekepinn. For kanskje sitter man der med 40 g igjen av et nøste. Så viser det seg at det trengs 55 g f.eks. Da ender man lett opp med å måtte kjøpe mer garn for å ha nok. Og dermed får man enda mer restegarn... 

Jeg brukte ca. 80 g på denne buksa. Men det er jo ikke helt å rette seg etter når jeg improviserte.
Uansett, her kommer fakta om buksa:


Garnmengde: ca. 80 g Ida strømpegarn fra Europris
Størrelse: Baby Born
Pinner: nr. 3Et annet prosjekt jeg har blitt ferdig med siden sist er halsen "Mystery of light".
Pia Kammeborn, som designet mønsteret, ble for en stund tilbake livstruende syk av lungebetennelse. Midt oppi alt dette sendte en god venn henne en rosenkrans. Da hun ble frisk, designet hun en hals i takknemlighet til bl.a. denne vennen. Mønsteret er et gammelt mønster fra Gotland, og heter rosenkransar. Enkelt, men veldig fint, syns jeg. Og så er det en så sterk historie bak.


Man skulle tro at et så enkelt mønster gikk ganske fort å strikke. Men jammen tar det sin tid likevel, med tynne pinner og relativt tynt garn. Men jeg fikk brukt noe lagergarn, da. Og det er jo kjekt!

Fakta om halsen:
Oppskrift: "Mystery of light" av Pia Kammeborn
Garnmengde: 75 g mørk lilla Silja og 30 g lys grå Dale babyull
Størrelse: Jeg strikket den minste str. og den ble 27 cm høy og har en omkrets på 53 cm
Pinne: nr. 2,5

3 kommentarer:

Bundingen sa...

Så enig ang det med farger! Nå strikker jeg røde sokker etter mange grå par. Det gjør meg glad! Jeg skjønner heller ikke at garnforbruk ikke er oppgitt i de ulike oppskriftene. Jeg noterer alltid hvor mye jeg bruker. Kjekt å vite til neste gang, for her hos meg blir det mange repriser. Fine ting du har strikka! Det tar sin tid med tynt garn og ditto pinner. Men det blir lekkert, da.

Ønsker deg ei fin uke!

Klem fra Ingunn

Barwitzki sa...

Lysets mysterium hvilk nydelig mønster. Og jeg tok en gang en reise til Gotland... jeg må strikke mønsteret :-))) Takk for Link. Veldig fint din
halsen. Og søt er buksen. Ja, riktig våren kommer snart... og påske...
og vi bruker fargene... gull passer til påske best.
Hilsen til deg. God helg ønsker jeg fra Viola

Guri sa...

Farger er alltid fint, og spesielt på denne årstiden! Fin buksemodell til dukke! De trur jeg vil sitte godt. Har strikket mye til Baby Born selv, og har lært meg at passform er viktig ;)
Nydelig hals. Fint mønster, og det er klart at det tar tid å strikke selv om mønsteret er enkelt, det skal jo bli riktig så en må følge med. Synes du har strikket den veldig pent!
Fortsatt god helg!