lørdag 16. mars 2019

Jeg strikker videre

Selv om det innimellom går noe tid mellom blogginnleggene mine, så strikker jeg stadig på et eller annet. Eller, i de aller fleste tilfellene mer enn ett prosjekt om gangen ;)

Dette prosjektet har jeg holdt på med en stund. Min far har arvet gyngestolen etter sin bestemor, altså min oldemor. Hun hadde visst et lappeteppe oppi stolen, men det eksisterer ikke lenger. Så da fikk jeg i oppdrag å lage et nytt. Det skal bare ligge oppi stolen, på en måte. Altså, over ryggen og nedover, om du skjønner hva jeg mener. Her er et bilde fra da jeg var ferdig med å strikke alle lappene og skulle planlegge hvordan fargene skulle settes sammen. Målet var å ikke ha noe system/mønster, noe som i og for seg er en utfordring i seg selv. Fargene ble ikke helt riktige på dette bildet, men du får en viss peiling. Det ser ut som det er mye svart, men det er mørkeblått og mørkelilla der også. Måtte bare ta et bilde sånn at jeg har det å se tilbake på når jeg skal sy det sammen.


Jeg valgte å sy sammen lappene tre og tre først. Og nå er jeg i gang med å sy disse treerne sammen. Ser for meg at det er lettere å få det beint og fint da enn hvis jeg skulle sydd sammen tre lange remser á 11 lapper. Mulig jeg tar feil, men samme det. Dette funker, og det er hovedsaken for meg nå :)


Ellers, siden sist, så har jeg blant annet strikket babyluer i bomullsgarn. Formen min er litt varierende for tida, men strikking får jeg til fordi. Det hjelper meg å koble ut tankene en stund, og det gir meg påfyll av mestringsfølelse. Godt!


Resultatet ble seks små luer, størrelse nyfødt. En av kollegene mine skal, sammen med noen damer til, reise til Madagaskar i starten av april. I den forbindelse lurte de på om noen ville bidra med bl.a. å strikke bomullsluer til nyfødte på det stedet de skal besøke. Og jeg bidrar gjerne, jeg.


To rosa, to lilla og to mørkeblå luer klare for tur!

3 kommentarer:

Bundingen sa...

Snille og flinke Line Kristine! Alltid med en god tanke og hjelp til andre! Du syr sammen teppet så fint at jeg skulle ikke tro du har gjort noe annet. Søte luer også!

Ønsker deg gode dager utover våren! At strikking er terapi skal være sikkert. Som du sier er det viktig å legge til rette for mestring.

Riktig god søndag fra Ingunn

Barwitzki sa...

Et fint prosjekt med babyluer. Vakker garn og nydelige farger du bruker.
Dette blir et fint teppe for gyngestol. Kos deg med sy sammen.
Takk for bilder.
Ha riktig god uke.
Hilsen sender Viola

Bodil sa...

Så kjekke og flotte prosjekt du strikkar til, og så fint teppet blir. Og huene kjem nok til god nytte :) God helg.