onsdag 8. mai 2019

Oppsamlingsheat

Et skikkelig oppsamlingsheat, det er det dette blogginnlegget blir.
April måned stod i flyttesjauens tegn for oss, så blogging ble nedprioritert. Det betyr ikke at jeg ikke strikket, for det gjorde jeg. Jeg blir stressa og i dårlig form av rydding/pakking/kasting, rot og endringer, så strikking var nesten mer nødvendig enn noen gang for å holde hodet over vannet.
Men så må man jo planlegge, da. Hva av garn, pinner og oppskrifter kan pakkes ned og hva må vente for at man skal ha utstyr til å strikke underveis?

Før vi begynte å pakke, hadde jeg strikket en sånn hals i blågrønn-melert Faerytale fra Du Store Alpakka.


Underveis i flyttingen skulle jeg begynne på en til, bare i fargen plomme melert, så jeg passet på at jeg hadde riktig strikkepinne klar. Halsen ble ikke helt ferdig før vi flyttet, men har strikket den ferdig nå etterpå. Her er et underveisbilde: 


Nå har vi jo ny trapp å ta strikkebilder på også, vettu. Ny trapp og nye naboer som kan finne på å lure på hva i all verden jeg holder på med. Men det får de bare spekulere på :)
Begge disse halsene er altså strikket i Faerytale på pinne nr. 4,5. Bare rettmasker rundt og rundt fra begynnelse til slutt. Og garnet passer på en måte til navnet sitt, Faerytale. For halsene er eventyrlig myke. Det som ikke er så eventyrlig er at garnet farger av til en viss grad. I hvert fall har disse to fargene gjort det hos meg. Ingen krise, for så vidt. Det er bare å vaske hendene, men litt upraktisk er det jo.

Oppskrift: "God og myk hals" av Marte Helgetun. 
                   Jeg fant den på appen Strikke
Garnmengde: 100 g Faerytale fra DSA pr. hals
Størrelse: Jeg strikket den minste størrelsen, så disse er ca. 40 cm brede og 55 cm høye
Pinner: nr. 4,5



I tillegg så har det blitt to rullekantluer à la Knitting Inna, nærmere bestemt boken hennes som heter Bystrikk. Bildet er lånt fra nettsiden hennes.



Begge luene er strikket i Sterk fra DSA, sånn som det står i oppskriften. Den brune skulle ferdigstilles da så godt som alt av strikkeutstyr var pakket ned. I toppen av lua trengs det strømpepinner, og jeg var nokså sikker på at pinnene jeg hadde klar var rett tykkelse. Men helt sikker var jeg ikke, og pinnemåleren min var plutselig som sunket i jorden. Så da tok jeg ikke sjansen på å strikke videre før jeg hadde fått kjøpt meg ny. Og Husfliden på Levanger reddet påskestrikken min! Det viste seg at strømpepinnene var nr. 3 og ikke nr. 3,5 som lua skal strikkes på. En halv millimeter er ikke stort, men stort nok til at toppen av lua kunne blitt litt snodig. Den gamle strikkepinnemåleren min har fortsatt ikke dukket opp, men jeg klarer meg fint med den nye også, jeg.

Oppskrift: Rullekantlue fra boka Bystrikk av Knitting Inna
Garnmengde: Litt over 50 g Sterk pr. lue (her i fargene 835 gullgul og 810 mørk brun)
Størrelse: voksen
Pinner: nr. 3, 5


Det siste prosjektet jeg tenkte jeg skulle vise fram i dette innlegget, er et Amanda-teppe. Denne gangen strikker jeg med et garn som er littegrann tynnere enn det jeg vanligvis bruker, nemlig Knit at home, superfine baby merino. Dermed blir teppet litt mindre enn de fleste andre jeg har strikket. Lokalsykehuset, sykehuset Levanger, trenger mest litt større tepper, så dette sender jeg vel til et annet sykehus, tenker jeg.


Sånn, da har jeg fått med det meste siden sist, i hvert fall. Satser på at det ikke blir godt og vel en måned til neste blogginnlegg...

Ha en fin vårdag der du er!

4 kommentarer:

Bundingen sa...

Nå fikk jeg et tips om hva jeg kan bruke de fine Faerytale-nøstene mine til. Lekkert garn. Slike enkle luer er et must i garderoben, og en kan gjerne ha flere i ulike farger. Håper vel at lue-sesongen er over snart, men de siste dagene har det vært skikkelig kaldt. Så er det meldt snø til i morgen!
Du er snill som strikker til Amanda-prosjektet. Jeg har ikke kommet så langt dessverre.
Gratulerer med ny bolig! Håper du vil trives i nye omgivelser. Lurt å ha strikketøy lett tilgjengelig i slike urolige perioder.

Ønsker deg fine mai-dager!

Klem fra Ingunn

Flowermouse Design ❀ Lone sa...

Gratulerer med ny bolig. Så mye fint selvom det er hektisk å flytte. Igrunnen godt man har strikkingen når det koker rundt oss. Fortsatt god mai til deg igså��

Bodil sa...

Her var det mange gode og fine bruksplagg. Og gratulerer med ny plass å bu. Og så kjekt med trapp som er fin å ta bilder i. Ynskjer deg gode dagar :)

Barwitzki sa...

Gratulerer med ny bolig. Ja, å strikke er slappe av.
Men jeg ligger også bak bloggen... jeg er ute mye, mye...
Jeg ønsker deg masse glede med ny hjemm og deilig strikketøy.
Hilsen til deg.