søndag 13. september 2020

Rocky road

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage konfekten Rocky road, men det har liksom aldri blitt. Forleden var jeg innom Søstrene Grene, og der fant jeg mini-marshmallows. Fine farger var det på dem også.

Etter å ha søkt litt rundt på nettet, så jeg at dette er en litt sånn "Man tager hvad man haver"-konfekt. Det fins flere forskjellige oppskrifter. Jeg valgte å bruke godt.no sin som utgangspunkt. I og med at jeg ikke hadde akkurat det som stod i oppskriften, så brukte jeg heller av det jeg hadde. Så når det gjaldt selve sjokoladen, så ble det 100 g mørk kokesjokolade og 200 g Freia smelt (melkesjokolade). Lurt å ha en del mørk sjokolade i, i hvert fall, tenker jeg. Ellers blir dette fort veeeldig søtt!
Foruten sjokoladen hadde jeg oppi mini-marshmallows, Dumle-karameller (delt i tre), små sjokoladekuler i knæsje farger (strengt tatt kakepynt) og peanøtter.


Nammenam! Dette ble godt!


Dette er da samme konfekten, selv om lyssettingen er litt annerledes, og den dermed ser litt lysere ut.
Om du lager Rocky road, så følg gjerne tipset jeg leste på en nettside; varm kniven i ordentlig varmt vann (og tørk av) før du begynner å skjære. Og gjenta dette mellom hvert kutt. Det tar litt tid, men det tar i hvert fall tid hvis du ikke gjør det sånn. For dette blir ganske hardt å skjære i.


En del av konfekten la jeg i cellofanposer og tok med på jobb. Det falt i smak, kan man si! Får visst lov til å lage flere porsjoner, forstod jeg...
 

1 kommentar:

Bundingen sa...

Du gjør så mye for å glede andre. Riktig en "mor godhjerta"! Det ser jo veldig godt ut da, og jeg skjønner godt at kollegaene ønsker seg mer. Ikke noe for meg med type 1 diabetes, men det kan jo være prima "følingsmat" da.

Ønsker deg ei fin uke!

Klem