mandag 15. august 2022

Strikking og andre kreative puslerier

 Snart fire måneder siden forrige blogginnlegg... Det skyldes i hvert fall ikke at jeg ikke har strikket og holdt på med andre kreative puslerier! Dette blir nok et sånt oppsamlings-innlegg, men sånn blir det innimellom.

Here we go! :)

Noen ganger, eller egentlig en del ganger, så strikker jeg flere like ting, bare med litt variasjoner når det gjelder farger. Så etter forrige blogginnlegg fortsatte jeg med flere par Bakers Twine-grytekluter.

Jeg har såpass til garnlager, at sånne "masseproduksjoner" får unna litt garn. Og det er jo kjekt! Det som ikke er like kjekt er de gangene jeg finner ut at "Dette var gøy! Jeg må lage enda flere!" Og så ender det opp med at jeg kjøper mer garn igjen. Og kanskje blir jeg lei av det prosjektet før jeg har strikket opp alt det nye garnet. Ja da... Historien om mitt strikkeliv ;)

En annen ting jeg fikk litt dilla på var oldemors babysokker fra Bystrikk. De ble det 6 par av.


Paret i midten på det øverste bildet ble litt mindre enn de andre 5. Det er strikket i en type babyull fra Europris. Samme løpelengde på garnet som Dale babyull/Sisu som jeg brukte på de resterende, men de ble litt mindre likevel.


Oppskrift: Oldemors babysokker fra boka "Enda mer #bystrikk" av Ingunn Myklebust
Garnmengde: 50 g babyull/Sisu eller lignende garn
Størrelse: One size (0-9 mnd.)
Pinner: Nr. 3

Dette har også vært sommeren der jeg har prøvd meg på noen oppskrifter jeg ikke har strikket før, deriblant Frides flettevotter. Fascinerende at man kan få et helt vottepar av mindre enn ett nøste Arwetta og ett nøste "fluff" (i dette tilfellet tynn silk mohair).


Jeg var på en måte litt dumdristig da jeg startet på disse. For jeg var ikke helt i form, kan man si. Og da er det ikke nødvendigvis så lurt å prøve seg på noe nytt, noe som kan ende opp med å bli mislykket. Men jeg prøvde, og jammen fikk jeg det til! Jeg var spent på om det ville gå greit å på en måte få med seg begge trådene hele veien, men det var ikke noe problem. Litt ekstra må man følge med, men disse to garntypene henger godt sammen. Arwetta er liksom passelig ullete, om du skjønner hva jeg mener. 


De ble rett og slett supermyke!


Det skal strengt tatt være flettemønster helt opp i tuppen. Men det fikk jeg ikke til å stemme med fellingene, så da droppet jeg det. Ble fint likevel, syns jeg.


Sitter godt på hånda gjør de også.


Så kunne jeg visst ikke nøye meg med ett par av disse heller :)
Denne gangen i Arwetta og Air.


Flettemønster ble ikke like tydelig med såpass mørke farger, men på bildet over her kom det fram ganske bra. Det er derimot det nederste bildet som viser fargene mest riktig.


Oppskrift: Frides flettevotter, designet av Vivian Aas
Garnmengde: 35 g Arwetta (her: 318 ballerina og 235 grape royal) og ca. 15 g "fluff" (her: Sandnes tynn silk mohair 4303 rosa og Du Store Alpakka Dreamline Air 112 aubergine)
Størrelse: De rosa er str. S og de lilla er str. M
Pinner: Str. S: 3 og 3,5    Str. M: 3,5 og 4


En annen ny oppskrift (for meg, i hvert fall) jeg har testet ut er Sorgenfri-tørkle. Det er i utgangspunktet et forholdsvis lett mønster, men det krever at du følger med og øker og feller på riktig sted og mange nok ganger. Hvilket jeg ikke gjorde hele tida... Så da ble det plutselig perlestrikk i stedet for striper. Funka ikke helt midt på, kan man si. Og det tok liiiitt tid å rekke opp og finne ut av hvor jeg hadde strikket feil. Men det ble riktig til slutt!


Her er nærbilde av mønsteret.


Oppskrift: Sorgenfri Tørkle, designet av Indiblomst
Garnmengde: 100 g 100% Merino fra Europris i fargen petrol
Størrelse: Ca. 80 cm fra spiss til spiss
Pinner: Nr. 3,5PetiteKnit sine oppskrifter har jeg strikket flere av. Siste prosjekt derfra på pinnene var en Haralds trøye. Den ble en gave til en kollegas barnebarn.


Oppskrift: Haralds trøye, design av PetiteKnit
Garnmengde: 150 g Sandnes sunday, farge 4343 bringebærsorbet
Størrelse: 9-12 mnd.
Pinner: Nr. 2,5 og 3


Noen andre venner fikk hver sin Marius-lue som overraskelsesgave i posten.
Har visst ikke noe ferdig-bilde av herrelua, men du skjønner tegninga :)Begge luene er strikket i Sportsragg fra Viking garn. Navnet Sportsragg høres veldig ullete og stikkete ut, men det er faktisk veldig mykt og godt. Og så fins det i så mange fine farger. Det er jo heller ikke noe minus, akkurat!


Henger du fortsatt med? Ble langt dette innlegget. Til slutt to hobbyprosjekter som ikke er strikkerelaterte.

En skummel side å gå inn på er pinterest.com. Skummel som i betydningen at man får så mye inspirasjon og så mange ideer!
En av ideene jeg fant var fra firstdayofhome.com. For hun hadde laget så fine, små valentine gnomes av lufttørkende leire. Det måtte jeg også prøve, og sånn ble min seende ut, først umalt og så nymalt :)Det er litt nervepirrende med sånn leire, for den kan finne på å sprekke underveis i tørkefasen. Og det er jo ikke noe stas med en sprukket nese på figuren f.eks.

Det andre prosjektet jeg vil vise deg er en såkalt suncatcher, hvor ideen stammer fra northshoredays.com.


Det er litt begrenset hvor mye sol denne fanger opp etter som den ikke henger inne i selve vinduskarmen. Men i og med at vi bare leier leiligheten, så har jeg ikke lyst til å lage mange hull til skruer og spiker rundt omkring.


Utrolig hva man kan få til med ståltråd og noen fine plastperler fra Søstrene Grene :)


Men noe jeg oppdaget, og som kan være kjekt for deg å vite om du tenker å prøve deg, er at ståltråden bør være minst 0,7 mm tykk og at du ikke bør lage suncatcheren så altfor lang. For ellers vil den ikke holde fasongen.


Sånn! Da har jeg fått vist fram mye! Har fortsatt mer å vise fram, men det får bli senere. Og så må jeg prøve å bli flinkere til å blogge litt mer jevnlig :)

Ingen kommentarer: