mandag 25. oktober 2010

Kopptuer, lugger og et snev av jul

De siste årene har en del av våre venner og slektninger fått strikkede kopptuer som bursdags- og julegaver. Disse har absolutt falt i smak og blitt flittig brukt rundt omkring i Norges land. Men alt som brukes slites, og for ikke lenge siden fikk jeg et lite "nødrop" fra et vennepar. Kopptuene deres begynner å bli hullete! Dermed bestilte de fem nye. Og jeg strikker gjerne, jeg. Her er fire av de fem ferdige:


Etter dette bildet ble tatt har den femte, ei mørkeblå tue, også blitt ferdig. Kopptuene er strikket etter mønsteret "Kopplærv på skrå" som du kan laste ned her: Strikkespinn

Ellers holder jeg fortsatt på med et luggepar. Så langt har jeg kommet på den første. Planen er at en lugg skal få grønn tå og den andre turkis tå. Hvorfor skal de være helt like? ;) Fargene ser litt blasse ut på dette bildet. Men sånn blir det når det er mørkt ute og man må ta bilde innendørs.I dag har jeg kjøpt bladet Familiens juleideer. Jeg kjøper av prinsipp ikke juleting lenge før jul. Men jeg gjør et unntak med dette bladet. Skal man lage noe, enten det er strikking eller hva det nå er, så tar det tid. Derfor er det kjekt å skaffe seg dette bladet litt tidlig.

Vurderer dessuten å kjøpe denne boka. Men vet ikke helt ennå. Ser morsomt ut å strikke julekuler, da :)

1 kommentar:

Marion sa...

Så effektiv du har vært i det siste da! Så fine farger du strikker i, godt med litt friske farger i disse grå rengntunge dager:)
Nå må vi ha oss en te prat snart igjen!
Klem