fredag 8. oktober 2010

Ting tar tid...


Ikke en helt ukjent situasjon for en del mennesker i Norges land... :P

Før sommeren i fjor var jeg hos fastlegen min. Hun skrev en legeerklæring der hun støttet at jeg har behov for 50% uføretrygd. Siden den gang har ting gått veeeldig sakte i forhold til NAV. At jeg har fått ny saksbehandler to ganger på den tida (hvilket jeg verken har spurt om eller fått beskjed om før etter en stund, forsåvidt) har jo ikke akkurat gjort at saken har gått fortere. Jeg føler at jeg har blitt møtt med manglende respekt. Det er flere årsaker til det. Men de har klart signalisert at om jeg bare hadde tatt meg sammen og prøvd hardere, så hadde alt blitt bra. De har aldri sagt dette med rene ord, men det har likevel vært holdningen. De har hele tiden visst bedre enn meg hvordan jeg har det og hvor mye jeg egentlig klarer å jobbe. Men så fikk de liksom ikke meg til å forstå at de visste mitt beste... ;)

Til slutt tok jeg med meg legen min på et møte med saksbehandleren. Legen stilte godt forberedt med kopier av flere forskjellige rapporter og andre papirer. Etter det gikk alt plutselig veldig fort. NAVs rådgivende lege var ikke i tvil om at jeg har rett på 50% uføretrygd og at jeg skal regnes som såkalt ung ufør. Jeg er fortsatt litt i sjokktilstand over at det endelig ordner seg. Tør egentlig ikke slippe gleden og lettelsen helt løs. Det er nesten for godt til å være sant! I går var jeg og leverte søknaden. Den er visst mest en formalitet, men de måtte nå ha den likevel. Så nå blir det snart uføretrygd slik som jeg ønsker. Det er så ubeskrivelig godt å vite at nå trenger jeg ikke å slite meg ut og/eller gå på en kjempesmell igjen i et forsøk på å strekke meg mot de målene som NAV har innbilt seg at jeg skulle klare! Og i tillegg til trygda skal de fortsette å hjelpe meg økonomisk og på andre måter sånn at jeg etter hvert forhåpentligvis får 50% fast jobb også. Me like!!

6 kommentarer:

Marion sa...

Gratulerer! Krysser fingrene for at du får deg jobb 50%:)
Må møtes til litt te snart igjen!
God helg klem fra mæ neppå hen ;)

Anne-Lill sa...

Møter med nav kan være prøvelser ja. Godt du har en lege som står på for deg. Nå håper jeg alt ordner seg med både trygd og jobb for deg.

Også får du ta en tur innom bloggen min. Ligger en liten utmerkelse og utfordring til deg der...

Klem

Marte sa...

I LOVE! Dette er så fantastisk, jeg håper alt bare ordner seg for deg nå - det hadde vært gull! Du fortjener det, vennen!

Kristine sa...

Jeg skjemmes over byråkratiet mange som sliter må gjennom! Det er rett og slett flaut at NAV ikke har kompetente nok folk til å klare å si ifra at man f.eks bytter saksbehandler...

Men så godt at det endelig har ordnet seg for deg!

Anonym sa...

Så bra det ordnet seg til slutt :) Har vært med på samme karusellen jeg også, NAV vet alltid ting bedre enn en selv. Jeg leverte en søknad i juni og har ennå ikke hørt et pip...

Line Kristine sa...

Hm... Leit å høre. Vi er nok ikke alene, dessverre. Uten at det er så veldig til trøst. Men hvem er du, "Anonym"?