mandag 8. februar 2016

Og vips så hadde buksa fått et bein!

Eller, vips og vips, fru Blom. Å strikke 20 cm + 4,5 cm vrangbord tok lenger tid enn jeg hadde trodd. Hadde det vært bare glattstrikk, så hadde det nok gått... glatt... Tørr humor, jeg vet... ;) Men når man skal holde styr på fellinger og mønsterstrikk i tillegg er det ikke bare å race avgårde.


Mønsteret er jo for så vidt ikke vanskelig og du trenger ikke være Einstein for å skjønne fellingene heller, langt derifra! Men det krever en dæsj konsentrasjon likevel. Uansett, nå er jeg ferdig med det ene beinet. Da gjenstår bare å strikke et bein til og feste et par tråder, så er buksa helt ferdig. Gleder meg til å overrekke den! :)

Litt vanskelig å få til et klart og tydelig bilde av grått i innelys, men... Dette var det beste jeg fikk til.
Nå i kveld tar jeg buksestrikkepause og strikker videre på Amanda-teppet jeg holder på med.

Ha en fin kveld!

6 kommentarer:

Bundingen sa...

Dette blir ei fin bukse som du garantert blir fornøyd med. Det koster litt ekstra, men er vel egentlig verdt det. Lykke til med bein nr 2!

Lisbeth sa...

Er det klompelompe bukse du strikker? Den står på programmet her og :)

Siddis back home sa...

Så flott den blir!

Vilde sa...

Hvordan fikk du til fellingen? Står 1 r og så 2smn i mitt hodet vil en da felle 1/3 av maskene. Eller er det kun et felt en skal gjøre det? Blir veldig glad for hjelp😊

Line Kristine sa...

Hei, Vilde! Jeg skal prøve å forklare. Du skal felle bare helt i starten og helt i slutten av omgangen, altså på innsiden av beinet. F.eks. hvis du strikker str. 12 mnd. sånn som jeg har gjort, så har du 81 masker på hvert bein. Da starter du omgangen med å strikke 1 r, 2 r smn, 75 r (altså til det gjenstår 3 m på omgangen), 1 r løs av, 1 r, løft den løse over, 1 r.
Ble det lettere å forstå nå?

Line Kristine sa...

Vilde: Så blir det da 2 masker færre mellom fellingene for hver gang.