onsdag 21. desember 2016

Endelig ferdig!

Endelig ferdig med den siste julegaven! Vanligvis bruker vi å være ferdige med alle julegavene til 1. desember. I år var det igjen en da den datoen kom. Når så svigermor døde 2. desember, ble det meste satt på vent. Da fikk bare juleforberedelser være juleforberedelser i vel en uke. Men i kveld ble den siste julegaven ferdig. Syns ikke det er noe kjekt å ha det på en måte hengende over meg til så nært jul, men sånn ble det nå i år. Her ser du et lite glimt av gaven underveis.


I tillegg har to blå nisseluer fått nye eiere i dag. Disse skulle være i damestørrelse, men oppskriften jeg har brukt på nisseluene jeg har strikket tidligere (Gurimalla), går ikke lenger enn til 7-10 år. 


Det løste jeg ved å legge opp antall masker etter oppskriften på Marius-lue på side 171 i Marius-strikkeboka.


Jeg strikket etter den oppskriften til arbeidet var så langt som Marius-lua skal være før fellingen på den starter. Så gikk jeg over til å strikke og felle som i Gurimalla sin oppskrift. Det gikk med i underkant av 100 gram Falk til hver av luene.

I slutten av november skrev jeg blogginnlegget "Nå gjør jeg jeg hva jeg vil!" Da var jeg ferdig med både husflidsmessa og alle julegavene som skulle strikkes. Men så skjedde det forskjellig og jeg måtte konsentrere meg om å bli ferdig med den siste julegaven. Dermed har det ikke blitt så mye tid til strikking i det siste. Men nå! Nå skal det strikkes igjen!

1 kommentar:

Bundingen sa...

Er innom for å ønske deg god jul! Ser det har vært mye for deg i desember, men nå er det like før det roer seg. I morgen drar vi til Kristiansund for feiring med den nærmeste familie. Så nå er det bare å glede seg....

God jul fra Ingunn