søndag 25. mars 2018

Ferdig kjole!

Omsider er Gudrunkjolen ferdig. Ikke at det har vært noen hast, for så vidt. For, som så ofte ellers, så har jeg ingen spesiell mottaker i tankene. Jeg fikk bare lyst til å prøve å strikke den.


Oppskriften finner du i boka #Bystrikk av Ingunn Myklebust. Kjøpte meg denne og etterfølgeren Enda mer #Bystrikk for penger jeg fikk i julegave.


I oppskriften står det Alpakka Wool fra Du Store Alpakka, men jeg har brukt babyull fra Dale garn. Domus-senteret i nabobyen, der jeg jobber, hadde salg på utgående farger av diverse garnsorter på nyåret. Deriblant den lyselilla som jeg har brukt som bunnfarge på kjolen. I lageret mitt hadde jeg et nøste mørkelilla og et i fargen kitt. Disse to brukte jeg som mønsterfarger. Kitt ble litt i lyseste laget, sånn at den nederste mønsterborden på bærestykket vises litt dårlig. Og så er jeg ikke knallgod på sammensying under armer... Men, men. Det er til å leve med også for smått perfeksjonistiske meg :)

Fakta om kjolen:
Oppskrift: Gudrunkjolen fra boka #Bystrikk av Ingunn Myklebust
Garnmengde: litt over 4 nøster bunnfarge og litt under ett nøste av hver av mønsterfargene                                       (alle fargene er babyull fra Dale garn)
Størrelse: 1-2 år
Pinner: nr. 2,5 og 3

2 kommentarer:

Bodil sa...

Nydeleg kjole som du har all grunn til å vera fornøgd med. God påske :)

Barwitzki sa...

Nydelig kjolen har du strikkt. Fantastisk mønster. Vakre farger.
Hilsen til deg. God påske fra Viola