torsdag 20. desember 2018

Du grønne, glitrende pikekysstre

Dagene går (til dels flyr, føles det som), og nå er det neimen ikke mange dagene igjen til jul.


Vi holder oss på et nokså lavt nivå når det gjelder forberedelser. Det skal ikke så mye stress til før det som i utgangspunktet skulle være kos blir en gedigen energilekkasje for meg. Og det er jo ingen tjent med. Men mamma ønsket seg rosa pikekyss til jul, så det skal hun få. De er ikke så skinnende som det ser ut som på bildet, men det var det der med vinterlys og fotografering, da.

Jeg har laget en porsjon med pikekyss etterpå også. I fjor prøvde jeg meg nemlig på å lage pikekyssjuletre. Konditorfargen jeg brukte den gangen var ikke så kraftig, så det ble temmelig lyse juletrær. Denne gangen brukte jeg gelefarge fra Cacas. Og nå ble de grønne, ja! Så grønne at man blir grønn på tunga av å spise dem ;) Her er et bilde før steking/tørking.


Alt av pynt må jo settes på før de skal i ovnen. Dermed må pynten tåle 100 grader i 90 minutter uten å smelte. Da jeg lagde sånne i fjor fant jeg ut at miniperlene til Cacas tåler det. Stjernene er fra samme butikken. Jeg brukte en annen type stjerner i fjor, så jeg måtte teste disse også. Funker som bare det.

Her er to bilder av ferdige juletrær.


Syns de ble søte, jeg :)


På pinnene akkurat nå er det votter i dobbelt Finull-garn. Den mørkeste fargen er litt mørkere i virkeligheten enn jeg klarte å få fram på bildet. Bruker samme oppskrift som jeg har strikket flere par av fra før, bare at da har jeg brukt enkel tråd Vamsegarn. Alltid litt skummelt å tove med et garn jeg ikke har tovet med før. Men det ble suksess på et par i to lillafarger jeg strikket til meg selv, så da er det jo bare å strikke i vei! Dette skal bli en gave i 2019 en gang.


Min kjære viste meg dette bildet på en Liverpool-fanside på Facebook for noen dager siden. 


Dermed ble jeg inspirert til å finne på noe sprell i krydderhylla på Rema i dag. Mulig en av de ansatte, som stod ikke så langt unna, lurte litt på hva jeg egentlig holdt på med, men.

LINE, krydder i hverdagen. Eller, noe sånt ;)


2 kommentarer:

Bodil sa...

Mmm, her var det mykje godt. Det blir fine vottar, og artige sprell i krydderhylla. Ynskjer deg ei fin jul :)

Barwitzki sa...

Nydelig krytterHILSEN :-)))
Jeg liker dine søte juletreer... og
jeg ønsker deg og dine en fantastisk jul.
Hilsen og klem fra Viola