onsdag 28. august 2019

Tja...

Etter å ha strikket snøballsokker, så fant jeg ut at jeg ville prøve meg på snøballvotter også.
Jeg kjøpte garn og strikket i vei. Så kom spenningsmomentet/ekstremsporten... For jeg har aldri strikket og tovet noe i Alpakka Wool før. I boka (Småstrikk med #bystrikk) skriver forfatteren Ingunn Myklebust at dette garnet tover lett. Og at det derfor, i hvert fall med hennes vaskemaskin, holder med et hurtigprogram på 40 grader. Så jeg puttet vottene mine i maskina, satte på hurtigprogram på 40 grader og håpet på det beste. Da de kom ut av maskina så de helt fine ut, som på bildet under (lånt fra nettsiden til Småstrikk-forfatteren. Men... Jeg syns de var litt store og litt vide rundt håndleddet. Vel vitende om at det kunne gå skikkelig skeis, lot jeg dem få en runde til på samme program.


Og ut kom noen forholdsvis små votter. Her har jeg strekt litt på dem, og da passer de mine små hender sånn akkurat. Jeg syns kanskje de ser litt sånn istykker-tovede ut? Dessuten er de fortsatt litt vide rundt håndleddet, så det spørs om det bare er sånn snøballvotter er. Hm... Temmelig usikker på hva jeg skal gjøre med dette paret. Og om jeg skal strikke flere par. For man kjøper jo ikke garn til bare ett par når man skal lage noen man aldri har laget før, gjør man vel? ;) Jeg får tenke på saken. Det går jo an å ha på klær som går litt inni votten også, så det ikke blir en sånn glippe rundt håndleddet hvor kald luft kommer til.

  
Time will show :)

4 kommentarer:

Gudrun Barland Moe sa...

Du kan tre i en sånn strikk som brukes i bukselinning på strikkabukser

Bundingen sa...

Synes vottene dine ble riktig fine! Toving merkes mest på lengden så det er nok derfor. Du må bare prøve deg fram hvis du ikke ble fornøyd. Lykke til! Her går det i Russe-sokker, men er overmoden for noe nytt.

Klem fra Ingunn

Barwitzki sa...

Veldig fine votter... og tove er best :-))
God uke ønsker Viola
Hilsener til deg.

Heidi sa...

Nydelige votter �� Jeg tover alltid i tørketrommelen, for da har jeg full kontroll og kan stoppe maskinen når jeg vil.