mandag 2. januar 2017

Strikkeåret 2016

GODT NYTT ÅR!

Håper jula har vært god for deg!

På starten av et nytt år er det så populært med nyttårsløfter. Jeg pleier sjelden å ha det, men jeg kan glatt hive meg med på noen av dem på bildet under her :)


En ting er i hvert fall tradisjon her i bloggen, og det er en oppsummering av strikkeåret. Et slags "årsoppgjør", nærmest. Det er kjekt å skrive ned hva jeg har strikket i løpet av året. Det blir da en del i løpet av et helt år. Og sånn blir lista for 2016 seende ut:

16 kopptuer

5 tepper 
(4 til Amanda-prosjektet og ett vanlig babyteppe)

12 luer
(2 Marius-luer, 2 Marius-luer med en vri, 2 "Skjønnasluer" og 6 nisseluer, 4 str. barn og 2 str. voksen)

3 bukser
(1 "Go-klompenbukse", 1 "Skjønnas-shorts" og 1 buksedress str. baby)

2 påskeegg

12 par lugger
(7 par str. barn og 5 par str. voksen)

3 kjoler
(2 Marius-kjoler og 1 med Vossemønster str. baby)

2 skjerf
(1 trekantskjerf og 1 i rillestrikk til Kirkens bymisjon)

1 par pulsvarmere med fletter

1 par votter i barnestørrelse

1 hals

4 pannebånd
(3 med flettemønster og 1 i perlestrikk)Det ble ikke så mange prosjekt sånn totalt, syns jeg. Men flere av dem tok sin tid, så mye av forklaringen ligger nok der.

Så har jeg tatt en titt på hvilke farger jeg har strikket i. Jeg er glad i farger, så jeg har vært innom mange av dem.


Det er tre farger som på en måte topper statistikken. Den ene er blå. Det forundrer meg ikke så veldig. 

Den andre er rosa, og det overrasket meg straks mer. Men så begynte jeg å se på hva jeg har strikket i rosa. Og da ser jeg at det er noen kopptuer, men også flere av småplaggene som er rosa. Blir lett man tyr til den fargen når man skal lage noe til nyfødte småjenter. 

Den tredje fargen jeg har brukt mye er grå. Det kom heller ikke som noen stor overraskelse, for jeg vet jeg har strikket en del i grått. Har egentlig fått mer og mer sansen for den fargen. Den passer liksom sammen med alt, og så er den ikke så "hard" som svart, syns jeg. Og så er det sjelden jeg strikker med bare grått. Jo, luggene pappa fikk i julegave ble helgråe, men ellers er det som oftest mønster i en eller flere farger i tillegg eller knapper som tilfører farge. Har nok blitt litt inspirert av Mette (med bloggen to vrange eller mettosaurus som hun kaller seg på instagram). Takket være henne har jeg fått øynene opp for grått.

Nå i dag tenkte jeg at jeg skulle prøve å få litt system i strikkeoppskriftene mine. Har en del som er bare på ark eller klippet ut fra ukeblader osv. Rett og slett et skikkelig løsbladsystem. Men jeg får jo ikke noen oversikt over hva jeg har og får gledet meg fullt ut over dem på det viset. Så her må noe gjøres :)

1 kommentar:

Bundingen sa...

Herlige nyttårsønsker! Kan gjerne bli med på dem. Spennende dette med farger på garnet, for det har jeg ikke system på her hos meg. De rosa kopptuene jeg vant hos deg, er ikke rosa lenger, men nærmest grå av bruk og slitasje. Mye bedre det enn at de blir liggende i skuffen like fine.

Ønsker deg et godt, nytt strikkeår! Årets første prosjekt her er ei Annie-lue fra Klompelompeboka. Den skal etter planen få pelsdusk i toppen.

Klem fra Ingunn