tirsdag 10. oktober 2017

Du grønne glitrende tre, god dag!

Nei, det har ikke rablet for meg. Skjønt, det kommer sikkert an på hvem du spør, men ;)
For jeg har laget marengs-juletrær, og da fikk jeg den julesangen på hjernen en stund her.
Ideen og oppskriften fant jeg hos tonerosedesign.com.


Mine ble ikke like fine i fasongen, men til å være første forsøk, så ble det da ikke så helgærent.
Målet med kveldens forsøk var for så vidt først og fremst å se om jeg hadde funnet kakepynt som tåler varmen som er ved tørkingen av marengsen. For pynten må jo på før marengsen tørkes, ellers blir det mildt sagt vanskelig å få den til å sitte. Da får heller finpussing på både grønnfargen (de ble litt grønnere enn bildene klarer å få fram) og fasongen heller vente til et eventuelt neste forsøk.


Dette treet ble jo litt søtt, da?


 Stjernene og de største kulene kommer fra denne kakepynten, Dr. Oetker sin Rainbow mix.


De minste kulene er miniperler fra Cacas (kjøpt på Kitch`n).


Stjernene og de minste kulene taklet varmen som bare det. De store kulene, derimot, fikk det visst litt vel hett. Noen av dem ser like fine ut, men de fleste har smeltet i større eller mindre grad.


Spennende å prøve noe nytt! Og veldig kjekt at jeg fant pynt som tåler varmen! Da har jeg det som utgangspunkt om jeg prøver meg igjen senere. Får se hva jeg finner på når vi kommer nærmere jul :)

1 kommentar:

Bundingen sa...

En kjempeide! Pynter garantert opp på kakefatet til jul. Lurer på om jeg skal prøve å lage noen til julemarkedet. Får eggehviter til overs når jeg baker kling. Synes dine ble riktig fine. Og du er langtfra gal. Du er bare ute i god tid med å teste et nytt produkt. Smart spør du meg.

Ønsker deg en fin lørdagskveld!

Klem