søndag 12. april 2020

Jeg holder meg fast i to pinner og en tråd.

Snart to måneder siden forrige innlegg... Det skyldes delvis at jeg har vært i dårlig form og delvis et visst virus. Ingen av oss har blitt smittet, men hverdagen ble plutselig ganske annerledes, kan man si. Så det har vært mer enn nok å tenke på og holde styr på. Situasjonen er uoversiktlig og skremmende, syns jeg. Dette er nok noe de aller fleste kjenner på. Men det er ikke akkurat angstdempende heller... Midt oppi alt er jeg veldig glad for å ha strikke-hobbyen min! Jeg sier som Merete med bloggen Monstermønster : Jeg holder meg fast i to pinner og en tråd.

Selv om jeg ikke har så innmari lang vei til jobb, så frigjør det å ikke skulle reise til og fra jobb en del strikketid. Kombinert med at vi er omtrent bare hjemme, så ble det godt med strikketid. Derfor er det en del som har blitt ferdig siden forrige innlegg.


Emil nevø har fått "melkegenser".
Strikket den i mørk sjøgrønn, en utgått farge i Sisu. Ganske så lik fargen som var på Tines ekstra lett melk-kartonger. Valgte å gå for str. 8 år, og den passet fint på en liten tass på 6 1/2 år :)


Dette paret med lilla kant har jeg vist fram før her på bloggen. Men jeg har strikket to par til i damestørrelse. Et par med rød kant og et par med gul kant. I tillegg har jeg strikket et par i herrestørrelse i de tradisjonelle Marius-fargene. Det ble det visst ikke til at jeg tok bilde av før jeg ga dem bort, men.




En god venn og kollega fikk grønne lommetøfler. Pyntet dem med disse knappene. Lærte underveis, via en kommentar jeg fikk på Instagram, at dette er trondheimsrosa.


Dette pannebåndet trodde jeg at jeg hadde vist fram, for det ble ferdig for en god stund siden. Men der husket jeg visst feil. Det er Chunky twist fra en dame som kaller seg Rilleruth. Det ser avansert ut, men det er egentlig veldig lett å strikke (og å sy sammen for å få til "sløyfen").
I oppskriften står det garnet Air fra Drops. Jeg fant ingen butikk verken her i kommunen eller i nabokommunen hvor jeg jobber som selger det, så da fant jeg et alternativ i stedet. Valget falt på Alpaca Bris fra Viking garn. Det ble et veldig mykt og godt, litt fluffy pannebånd. Dette lilla har jeg ikke gjort ferdig siden siste innlegg, med andre ord.


Men dette grå, derimot :) Det er også strikket i Alpaca Bris.


Og så har jeg omsider fått montert tre par med sånne søte, små babysokker. Ingen stor jobb, egentlig. Men du verden for et tiltak sånn trådfesting og montering kan være! Tror kanskje disse ble strikket i fjor... Ja, ja. Nå er de i hvert fall ferdige.


Det er viktig å si at jeg slett ikke har strikket alt dette i løpet av de siste par månedene. Noe har ligget en stund og ventet på å bli ferdigstilt/montert. Men uansett, så har jeg ikke vist det fram tidligere. Så da var det på tide med et oppsamlings-heat nå.

Det var vel alt for denne gang. Men jeg har flere prosjekter på gang, så plutselig kommer det et innlegg igjen :)

Håper du som leser dette har det bra og at du har ei god påske, tross alt.

3 kommentarer:

Bundingen sa...

Ja, det har vært og er ei merkelig tid vi er inne i. Vi er nok mange som gleder oss til alt blir mer normalt igjen. Men mye strikketid har det blitt. Synes du har mye fint å vise fram. Skal studere de pannebånda litt nærmere etterhvert.

Gode ønsker til deg i ei vanskelig tid! Personlig er jeg glad jeg er frisk og at mine nærmeste har det bra. Gleder meg også over gode nyheter ang spredning av viruset. Vi får stole på at det blir bra!

Klem fra Ingunn

Marit Johanne sa...

Heldig nevø som har fått så fin genser. Ja, det er godt å ha strikketøy i den tida vi har nå. Jeg leste nettopp om en garnbutikk i nærmiljøet her som hadde tredoblet garnsalget i disse ukene, og en annen hadde doblet salget. Må Gud gi oss styrke, utholdenhet og håp! Klem fra Marit Johanne

Bodil sa...

Så kjekt at du er tilbake, og så masse fint du har strikka. Og heldige Emil som har fått så flott gensar :) Ja, det er godt å ha strikking som hobby i desse tider. Og som Monstermønster seier, er vi sikkert mange som held oss fast i to pinnar og ein tråd for tida. Gode ynskjer til deg :)