mandag 27. november 2017

En liten kjole

Tidligere i år så jeg bilde av en kjempesøt, liten strikkekjole på en blogg. Etter å ha lest litt der, fant jeg ut at det var en oppskrift fra et hefte fra Sandnes garn. Nærmere bestemt Tema 21 "Det første året". Det er en god stund siden heftet ble gitt ut, men jeg klarte å få tak i det likevel.

I oppskriften stod det Sandnes mini duett. Det garnet har gått ut av produksjon, men jeg fant noen alternativer, deriblant Sisu, som jeg valgte. Jeg kjøper ofte litt ekstra garn, litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Vil ikke risikere å ikke ha nok. Det ender som oftest med at jeg blir sittende igjen med enkeltnøster og at jeg må spekulere litt på hva jeg skal få brukt dem til. Men det føles likevel bedre enn å ikke ha nok. Denne gangen, derimot, er jeg glad for at jeg kjøpte med et ekstra nøste. For her strakk det IKKE til med det oppgitte antall nøster. Jeg måtte et godt stykke inn i ekstranøstet for å bli ferdig.


Kjolen har ligget nesten ferdig en stund. Men det er litt tiltak med trådfesting og sånne småting. Dessuten måtte jeg finne på en lur løsning for lukking bak. Skulle egentlig vært heklet en kant der, men jeg kan ikke å hekle... Så da ble det en strikket kant i stedet. Og så fant jeg knapper som passet så fint tidligere i dag.


Så nå er den helt ferdig! Har ingen spesiell mottaker, men plutselig dukker det opp en jentebaby i vennekretsen, og da kan det jo bli en fin gave :)


Fakta om kjolen:
Oppskrift: fra heftet Sandnes garn Tema 21 "Det første året"
Garnmengde: 125 g Sisu, farge nr. 4513, gammelrosa
Størrelse: 0-3 mnd.
Pinner: nr. 2,5 på rillene og nr. 3 på hullmønsteret

4 kommentarer:

LivM sa...

En aldeles nydelig liten kjole. Her er det en frøken som blir fin! Det er så kjekt å strikke slike småplagg. Selv om jeg ikke har noen småttinger i nærheten så strikker jeg babytøy fra tid til annen. Kjekt som gave også!

Guri sa...

Kjempesøt kjole!

God helg!

Barwitzki sa...

Er den søt... så nydelig kjolen.
Jeg liker farge og form. Dette blir fint å se barn med den søte kjolen.
Herlig har du strikkt. Hilsen til deg. Ha god adventssøndag kveld.
Første lys brenner på adventskrans... så hyggelig. Ha det fint.
Viola

Lisbeths Verden sa...

Den der er kjempesøt ja, nydelig farge.